Back to Top

Gigt


Slidegigt

er en lidelse i et individuelt led, hvor knogleenderne arbejder skævt mod hinanden, som medvirker til at ledbrusken bliver slidt af, og knoglerne bliver slidt og skæve. Er ikke tilskudsberretiget.


Leddegigt

er typisk symetrisk, f.eks. i begge ankler eller storetæer, og består af betændelse i ledvæsken, hvilket mefører til et hævet og smertegivende led. Er tiskudsgivende behandling.
Når der er gigt i fødderne, er det meget normalt, at fødderne forandre sig. Nogle gange hurtigt, andre gange over flere år. Derfor er det vigtigt, at komme regelmæssigt til fodbehandling hos en statsautoriseret fodterapeut, både for at for hjælp, vejledning og for at få den rette behandling og forebygge forværring.


Gigt
kan opstå i led, knogler, muskler og bindevæv.


Symptomerne

er forskellige, men fælles for de fleste er, at bevægeligheden bliver nedsat, det er lidt svært at komme igang om morgenen og man bliver hurtigt træt , der opstår fejlstillinger af knoglerne og det er meget smertefuldt.

På fødderne kan der bl.a. opstå knyster, fejlstillinger af tæer og gigtknuder. Dette kan bl.a. medfører hård hud, ligtorne og negle der enten fortykker eller gror ned.
En statsautoriseret fodterapeut kan hjælpe med fodbehandlinger, samt fremstille aflastninger til knyster og fejlstillede tæer og fødder.

Fejlstillinger er en tilstand hvor den normale anatomi, vores muskler, bindevæv og knogler, er ændret.